Sunday , September 15 2019
Home / sweden / Sölvesborg går vidare med nej till nyanlända

Sölvesborg går vidare med nej till nyanländaSoL-partiet – the most allians mellan Sverigedemokraterna, Modernerna, Kristdemokraterna och det lokala.

Planen innehåller 220 punkter och berör allt från kommunala rutch och näringslivsfrågor, till en generösare polit när det gäller utskänkningstillstånd.

Men det är punkterna migration och integration som har fått enchanted uppmärksamhet – och mött enchanted critical.

”Inte rimligt av staten”

– Jag tycker inte att är rimligt atten prackar på kommuner nyanlända utan att.

Louise Erixon s hävisat till principen om det kommunala självstyret. Nu tänker kommunen utmana Migrationsverket och vägra ta emot kommunplacerade nyanlända.

– Vi vill inte låsa oss vid de vost inte v oxt vi vill inte växt fram i andra kommuner. Istället vill vi agera inn är för cents, säger Louise Erixon till Sveriges Radio.

”Seeing problem av ingenting”

Critically har varit stenhård. Till Kvällsposten har oppositionsrådet Johanna Beijer (S) in the barnomsorgen:

– Det finns ingen anledning att sätta ett sådant här förbud. Det är typisk Sverigedemokratisk political, attenting problem, att allt, ska handla migration och begränsning av andra kulturer.

Men förslaget har nu alltså klubbats i kommunfullmäktige.

”Kommer inte att vinna”

Till Sveriges Radio P4 Blekinge säger dock Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt vid Uppsala universitet, att kommunen inte kommer att vinna den striden.

– Most välvillig domstol skulle kunna ta upp frågan. Men man blood inte hävda att det kommunala självstyret, lagstiftning som ju är en princip, slår ut befintlig.

– Skulle det fungera så blir det total anarki i landet. De kommer inte att vinna men däremot kanske skapa politisk diskussion, säger Olle Lundin.


Source link