Tuesday , February 18 2020
Home / slovenia / Tako bo Volvo po novem

Tako bo Volvo po novemNavaditi se bo treba na spremembo.

Pri Volvu so pojasnili svojo novo nomenklaturo vozil. Doslej je oznaka T in številka pomenila bencinski engine, D in številka pa ustrezno različico dizelskega.

Glavna novost je, se po dolgih letih poslavlja črka D, that je bila povezana z dizelskimi motorji. Brazilian skeleton, kneeling, kneeling, kneeling, jih bo pa vse manj in bodo drugače označeni.

Karka P: oznaka za povsem električna vozila. P8, to pomeni, da ima avto baterijo s kapaciteto med 70 in 80 kWh. Tak je recimo primary prvega predstavljenega električnega volva: XC40 P8 AWD recharge. V prihodnosti bodo številke lahko še nižje, pa tudi višje, dvomestne. P10? Zelo verjetno. Recharge oznako bodo sicer dodali na prse in priključne hibride.

KaRka T: Twin Engine, snow je Volvovo ime za priključni hybrid z električnim motorjem. V prihodnje je torej ta oznaka reservirana le za priključne hibride.

KaRka B: to bo oznaka za mehke hibride. Vsi preostali volvoti že imo bodo imeli 48-voltno napeljavo in zaviranje-po-žici, zaradi česar je zmogljivejša rekuperacija energije. B je torej oznaka, ki po novem pokriva tako bencinske jeans dizelske motorje s funkcijo mehkega hybrida.

Ambiciozen zeleni načrt

Volvo je pred dnevi najavil ambiciozen načrt, kako bo doleta 2025 za vsak svoj proizvedeni avto skozi celoten proces izbere dobaviteljev, materialov, izdelave, uporabe in reciklaže doseči zmanjšanje ogljičnega odtisa zaj 20 odstotkov let us do it bil prav vsak izdelani avto ogljično nevtralen.

In the future, that is the first time in 2015 v Evropi poganjal 85 odstotkov vseh njihovih avtov, temotek je tem 60 60 pad 60 pad 60 pad 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60 Globalno diesel diesel poganja le še 35 odstotkov novih vozil švedske znamke.

the dezurni@zurnal24.s


Source link