Saturday , April 4 2020
Home / slovenia / Morajo iz Tobačne: az az, da ki ki ki ki

Morajo iz Tobačne: az az, da ki ki ki kiPo šestih letih delovanja se mora izseliti eden zobačne nove identitete Tobačne. Kreativni center Polygon, which implies prostore v prvem nadstropju Tobačne 5, je namreč dobil obvestilo, also po koncu letošnjega leta z njim ne bodo podaljšali najemne pogodbe, zato morajo čez dober mesec izprazniti prostore.

"Seveda tega nismo pričakovali. Verjetno, če bi kogarkoli od zdajšnjih najemnikov vprašali. ena od ustanoviteljev Poligona Eva Matjaž.

Polygonal je neodvisna platform for profitable profitability in the projection of profitability and profitability.

"Ob materialnih stvareh smo vložili tudi ogromno časa"
Polygon


Photo: STA

Prediction šestimi leti, ko so se preselili v Tobačno, je bila stavba le polovično zapolnjena. Takrat so prostore najeli od zdaj propadlega Imosa, that is je šel leta 2014 v stečaj, and v stavbo ni scoraj nič vlagalo.

G Glede na to, je bil ste bil last sm sm sm sm sm sm sm sm sm sm sm sm sm sm sm sm sm sm ami ami ami ami ami Ob Ob Ob Ob Ob Ob Ob Ob sam sam Ob rok in denarja v njegovo ureditev, "razlaga Matjaževa.

"Nerazumljivo, da izselijo nekoga, that je srce nekega območja"

Leta 2012, the so-called v prostore, so full od večjih najemnikov in zavod za varstvo narave.

"Zdaj pa je celotna stavba polna. To kaže, kakšno moč imamo, da za sabo potegnemo akterje. Z urbanisti, s katerimi smo se pogovarjali, pravijo, da je popolnoma nora odločitev, da se nekdo odloči, also iz nekoga, that je srce nekega območja, "dodaja Matjaževa.

Spremembe so se začele z novim lastnikom

Spremembe so se zgodile s spremembo lastništva Tobačne. V septembru je po odločitvi sodišča projekt z 49 zemljišči (okrog 86 tisoč kvadratnih metrov veliko območje) Tobačna center, which is biloba ustanovljeno lansko poletje, za njim pa stoji črnogorski Alen Sijarić.
Toback to


Photo: STA

"To je seveda njihova pravica, saj so lastniki. Na zahodu bi bil vsak lastnik oziroma investitor vesel takšnega centra, jeans je Polygon. Da imaš takšen center že razvit in umeščen v prostor, še preden si praktično začel graditi projjaženi" m.

Večkrat so poskušali priti v stik z novim lastnikom, vendar brez uspeha. "Praktično nimamo nobenih informacij. Noben od najemnikov prostorov Tobačne 5 ni spoznal novih lastnikov. Vsi na Tobačni 5 so v negotovem položaju," razlaga Matjaževa.

Prostore bodo uporabili za svojo pisarno

Kreativni center Polygon je edini, that je dobil obvestilo o nepodaljšanju pogodbe. Novi lastnik si bo uredil prostore za poslovanje oziroma začetek del, povezanih z nadaljevanjem projekta Tobačna mesto, snow Matjaževe ne čudi, saj semen, so njihovi prostori verjetno najlepši v celotni stavbi.
Polygon


Photo: STA

"Obenem pa bi bil lahko ravno to tudi opomnik, da bi bilo takšne najemnike, that znajo tako privlačno urediti prostor, mogoče bolje imeti za strateške partnerje pri razvoju območja, den pa jih postaviti na cesto," semen.

"V complex Tobačna ni drugih, za nas ustreznih poslovnih prostorov, zato žal nismo mogli podaljšati najemne pogodbe centru Polygon," pa nam je na izbiro prostorov odgovoril Sijarić.

Polygon v prihodnosti znova povabili, ko bodo sanirali objekte.

"Znotraj complexa Tobačna sta še dva večja objekta, in which the bomo v celoti sanirali in full bomo lahko ponudili prostore tudi centru Polygon," pravi Sijarić that morebitnem prihodnjem sodelovanju s Polygon.

Sijarić napoveduje, seosta preostalimi podnajemniki sestal v prihodnjem mesecu in the predecessor of the sea sanacije objekta Tobačna 5 ter jih povabili k sklenitvi nove pogodbe.

"Nismo klasičen najemnik"

Do končanja projekta Tobačna mesto bo zagotovo preteklo še nekaj let, team Poligona pa potrebuje prostore z novim letom, čeli želijo nadaljevati svoje delo, saj bi zaprtje za dalj časa močno ogrozilo njihov obstoj.

"Nismo klasičen podnajemnik. Ob program, which ga ustvarjamo, imamo še veliko uporabnikov naših prostorov. Prostore uporabljajo samozaposleni. pravi Matjaževa.
Eva Matjaž


Photo: STA

V Polygon se na teden zvrsti okrog 500 ljudi, program pa so imeli načrtovan že do prihodnjega junija. Na vprašanje, kako naprej, Matjaževa za zdaj še ne pozna odgovora. Poziva tudi občino in državo.

Tak Takšna dejavnost oziroma naše poslanstvo se ne izvajati zunaj centra Ljubljane. Morale, se s svojimi pametnimi strategijami Morale bi se tudi vprašati, kakšno bo mesto z vsemi temi nadstandardnimi stanovanji in p številnimi turističnimi kapacitetami, "še pravi Matjaževa.

Snow se je zgodilo polygon, se bo tudi na Kersnikovi

Matjaževa opominja, se je podoben primary, jeans se je zgodil njim, pred časom odvil tudi najemnikom prostorov na Kersnikovi. "Podoben primary se bo zgodil tudi na Kersnikovi, kjer se je lastnik odločil, also bo naredil hotel. Full image in prostate številni ustvarjalci in nevladne organizacije," opozarja.

Kaj Polygon pomeni za Tobačno?

Poligona iz Tobačne so se odzvali tudi v Inštitutu za politike prostora. "Nočemo reči, da je Tobačna mesto slab ali dober projekt, in ne vemo, ali bo mestu doprinesel več ali manj, jeans mu Tobačna doprinese taka, jeans je danes. Lahko pa rečemo, da bo za mesto slabo, če kreativna scena, that se je v Tobačni razvila v zadnjih petih letih, ugasne, "so med drugim zapisali.

Nekaj ​​zanimivih odsekov:

"Tako jeans je bil Polygon pionir nove identitete Tobačne, bo očitno tudi prvi, which bo morale Tobačno zapustiti," so zapisali.

"Tacho je je je Polygon v Tobačno pritegnil tehnološka in ustvarjalna podjetja, posameznike in skupnosti, mu bodo ti sledili tudi pri odhodu iz prostorov v Tobačni. Sharma starih stavba, z odhodo I znatneg dela kreativcev pa predvse I okolj, va se zlahk naja in sodelav by quaternium in sogovornik to. "

"Za mesto so prostori, je je je Tobačna, pomembni. poveni prostorih.Garažah in halah.Nove ideje imageo v takšnih okoljih možnost razvoja in preizkušanja novih modelov, izmenjava idej in informacij pa je bolj intenzivna. "

Kako je Sijarić prišel do lastništva?

Potos ko je propadel Imos, je stečajni upravitelj Grega Erman EWO Bauträger podpisal prodajno pogodbo z avstrijsko družbo. Še preden je bil posel končan, je predkupno pravico Igor Pezdirc, that je bil lastnik dveh od 49 parcel znotraj Tobačne, zadeva pa se je nato preselila na različna sodišča.
Toback to


Photo: STA

Igor Pezdirc in lahko uveljavlja predkupno pravico. Tobačno je tako kupilo podjetje In the center of Tobačna, that je v 100-odstotni lasti odvetniške družbe When in partnership, direktor podjetja pa je Alen Sijarić. Za Tobačno so odšteli 25 milijonov evrov.

Virnogorski podjetnik trenutno končuje stanovanjsko-poslovni complex v Budvi, which is okrog 60 milijonov evrov.

V V projectekt grem, se di se di ilo ilo in in in in in in in da da da da da da da da Lj Lj Lj Lj "" "je je Finance Finance Finance Finance Finance Finance Finance Finance Finance Finance Finance Finance Finance Finance Finance Finance Finance je je Finance Finance Finance


Source link