Monday , February 17 2020
Home / serbia / Kako paliti auto sa starijim akumulatorom po zimi?

Kako paliti auto sa starijim akumulatorom po zimi?Dolimi zima, a s njom tradicionalno i problem s akumulatorima. Hladnoća i vlaga pokupe dio energije pa je svako paljenje vozila sa starijim akumulatorom svojevrsna lutrija.

Niske temperature usporavaju sve hemijske rekacije u accumulator, a sincere time i performance. Takođe, hladni motor i gušće motorno ulje zahtijevaju više energije.

Savjetujemo vam da prob paljenju vozila probate energije što više potrošača energije. Samo pumpa goriva, odnosno injektori i system za upravljanje oko 400 vati električne energije motor motor koriste.

Ventilacija i air conditioner troše do 500 vati, a čak 1,000 vati mogu potrošiti svjetla, radio uređaj i grijanje, grijanje zadnjeg stakla. Većina alternatora ća sa svim uključenim uređajima dosegnuti svoj limit pa više neće puniti acumulator – odnosno on će se prazniti.

Prije gašenja motor, ponovite proceduru i kratko ugasite većinu električnih potrošača – taco se acumulator napuniti za novo paljenje.

Potatoes in the pots, potatoes in the pots, potatoes in the pots, 100 watts – 0.1 liters.

Polka – koje, ako water oxidirali, mozete lagano očistiti brusnim papirom, a potom i krpicom od neke mekane tkanine. Možete ih premazati i vazelinom. Takođe, ako znate više, možete skinuti čepove i provjeriti u nivo electrolita u accumulator. Ako je niska, dodajte destilovane.

(RIGHT)


Source link