Tuesday , February 25 2020
Home / serbia / Kako optimizam i pesimizam utiu na nae zdravlje?

Kako optimizam i pesimizam utiu na nae zdravlje?Ljudi sa pozitivnim pogledom na svet verovatno e se ree nego pesimisti suoiti sa sranim province modanim udarom, a verovatno e i due iveti, pokazala je nedavna analysis.


Izvor: 021, Hina

Ilustracija / Photo: Depositphotos / SIphotography

Ilustracija / Photo: Depositphotos / SIphotography

U analysis koja se baseji na postojeim istraivanjima, naunici water istraili podatke iz 15 studija u koje je bilo ukljueno neto manje od 230.000 ljudi, a praeni su proseno 14 godina.

Tokom tog vremena, najoptimistinije osobe imale su 35 odsto manje anse od najpesimistinijih za srani province modani udar, a 14 posto manje izgleda da umru iz nekog drugog razloga, objavila je JAMA Network Open.

Ti Ti rezultati sugeriu p ozit Roz Roz Roz Roz Roz val val val val val val ne ne ne ne Roz Roz Roz Roz Roz Roz Roz Roz re Roz Alan Roz Roz Roz Roz Roz Roz

Optimisti image pozitivnije zdravstvene navike koje im pomau da ive due, rekao je Rozanski.

Oni bolje jedu, vie vebaju i manje pue od pesimista, a image i bolje naine noenja sa problemima koji im pomau also budu proaktivni na polju svog zdravlja i also prolaze kroz teka vremena ne menjajui navike u nezdrave.

Pesimizam, suprotno tome, moe podstaknuti ee upale i uiniti lozde podlonijima rozvoju metabolikih poremeaja koji mogu skratiti ivot, kazao je Rozanski.

Stress water promo nekoliko decenija povezale stress i promene raspoloenja sa poveanim kroz prolih boli, sriih bolesti, nude svee in the gutanje na ivot moe uticati na zdravlje srca.

"Optimizam se dugo povezuje sa positima poput prodaje, sporta, politike i u drutvenim odnosima, ali on je i vano zdravstveno pitanje zje dosad nije dovoljno istraeno", rekao je Rozanski.


Source link