Thursday , November 14 2019
Home / norway / Vegansk julebord i Oslo rådhus

Vegansk julebord i Oslo rådhusSELLERIROT: Bakt sellerirot er en av ingrediensene i den veganske hovedretten på julebordet i Oslo rådhus. Bildet viser bakt sellerirot med brie og granateplekjerner. Photo: Sara Johannessen, VG

Bakt floods, fennikel crudités og stekt portobellosopp utgjør from veganske hovedretten på julebordet for ansatte i Oslo rådhus. Men menyen er ikke ribbet for svin.

De vil ha en mer tradisjonell juletallerken med ribbe, pølse og medister, på forhånd måller, best for på forhånd, går det frem av invitasjonen til det tradisjonsrike julebordet.

«Hvis du ikke opplyser om matvalg, får du et vegansk måltid,» heter det i invitasjonen.

Oslo følger dermed etter Universitetet i Bergen, der julebordmenyen for de ansatte skapte noe oppstyr, da det viste seg at menyen have hel-vegansk.

the Menya

INVITERER: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) inviterer til julebord i tradisjonelt julebord i rådhuset, men med litt utradisjonell meny. Photo: Frode Hansen, VG

Lan: – En god start

– I skal vi gå foran in Oslo. Vi skal halvere kjøttforbruket i Oslos kantiner og institusjoner, blant annet ved å gjøre vegetarmat til standardvalg på kommunale arrangementer. Marie gjøre julebordet vegetarisk er en god start, skriver miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) i en email til VG.

Hun er forberedt på at tradisjonsbundne kjøttetere vil reagere. Men det lever hun godt med.

– Pølser er også politic. Men vi skal ikke tvinge noen til å bli vegetarianere hands legge ned Norges kjøttproduksjon. V skal gjøre det enkelte å velge sunn og miljøvennlig mat, i tråd med statens eg, costholdsråd, sier miljøbyråden – som i likhet med stadig flere nordmenn er såkalt flexible, som iblant eller ofte bytter ut kjøtt med grønnsaker.

– At vi som kommune går foran og tilrettelegger for å være flexilerer, skulle bare mangle, mener Berg.

Hun minner om at Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på en roller conference i København nylig skrev under på å skjære ned på kjøttforbruket for ansatte sammen med byer som Paris, Stockholm og København.

Valgfrihet

Frp-representant i Oslo bystyre, Camilla Wilhelmsen, synes det ikke er noen grunn til å stock seg over veganer-innretningen på rådhus-julebordet i Oslo.

– Så lenge man har muligheten til å velge også ribbe og fisk, så går dette greit. Men aller helst mill jeg sett at det ble en julebord-buffet. Also had the folk virkelig kunnet velge. Dessuten er det viktig å bholde tradisjonell julemat, sier Wilhelmsen.

Kjøttelsk is

Most hunting landets are enchanted in the routine julebordgjester, Sp-politician Endre Gjerde fra Leikanger i Sogn, har ske sans for Oslo kommunes nye julebord-meny.

Gjerde, som er kjent for at han ti år på rad et de sn 26 26 26 26 26 j j j j j,,, men men,,, men men men men men men men men men men men men men men som men nek som som som nek som som som som som nek som som som som som som

– Julebord er en norsk tradisjon som man ikke skal tukle med. Og de som av ubegripelige årsaker ikke blood spise svine- eller sauekjøtt, må da kunne spise laks hands îrret, sier Gjerde til VG.

Julebord-bonanza

Som senterparti-politiker, tidligere varaordfører, styremedlem i locale virksomheter og ivrig bridge-spiller, ble han for noen år siden invitert på julebord flere ganger ukentlig gjennom november og desember.

– Jeg klarte faktisk å delta på tre julebord på én og samme dag. Det lot seg greit gjennomføre i en tid da jeg rolling trening i ise spise mye, flir Gjerde som har vanskelig for å skull nei til julebord-invitasjoner.

– Men en invitasjon til julebordet i Oslo rådhus, jade skirt nei til. De Grønne litt for stor innflytelse der inne i hovedstaden, slår Gjerde fast.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder


Source link