Tuesday , February 18 2020
Home / norway / Analytiker: – Dette har Equinor at bevist blood at ikke

Analytiker: – Dette har Equinor at bevist blood at ikkeDet høsten 2008, mens finansmarkedene knaket i sammenføyningene, at Equinor forhandlet frem from 25 milliarder kroner store avtalen om kjøp av deler av gassfeltet Marcellus på Đstkysten av USA. Motparten have skifergasspioneren, nå avdøde Aubrey McClendon, og hans selskap Chesapeake Energy Corporation. Transaxjonen ble gjort etter at Chesapeake. Gjelden holdt på å knekke selskapet.

Nå gjentar historien seg.

Tvil om Equinors partner klarer seg

I'm in the middle of the money. Tirsdag falt aksjen med nærmere 20 prosent, mens from onsdag kveld norsk tid var ned nye 27 prosent. Fallet de siste to dagene er det største noensinne for selskapet. Chesapeake er samtidig, etter avtalen som ble gjort i 2008, Equinors nære samarbeidspartner i utvinningen av gass på land i USA.

Equinor økker ikke å kommentere utviklingen hos selskapets amerikanske partner.

– Det er ikke naturlig for oss å kommentere på meldinger som er sendt ut fra andre selskaper. Produksjon fra feltene hvor Equinor er partner med Chesapeake går som normalt, sier pressetalsmann Erik Haaland i Equinor.

Marcellus, Der Equinor, Partner Med Chesapeake, Er et av tre hovedområder for Equinor, USA. De andre områdene er Bakken i Nord-Dakota og Eagle Ford i Texas. I Marcellus utvinnes det gass, mens det er olje i de to andre.

85 milliarder kroner skrevet ned

Det er svært lave gasspriser i det amerikanske markedet sam med skyhøy gjeld som har ført Chesapeake opp i store Ökonomiske problemer på ny. John Olaisen, oljeanalytiker ABG Sundal Collier, frykter at Equinor skal bruke Chesapeakes problemer til å kjøpe seg enda mer i eiendeler på land i USA.

– Kanskje de kommer til å kjøpe seg enda mer opp, men jeg håper ikke det skjer, sier han.

– Hvorfor ikke?

– Equinors olje- og gassinvesteringer på land i USA har vært altfor dårlige. Dette har Equinor bevist horse de ikke blood, og det er hevet over enhver tvil, sier Olaisen.

Deter enorme beløp Equinor har tapt på investeringer på land i USA selskapet startet investeringene. Til sammen har selskapet skrevet ned sine investeringer med 9.2 million dollars, nærmere 85 milliarder kroner. 25 kardere kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og / eller våre leverandører. Vi vil gjerne at vil sere. Kopiering hands your mom form for bruk av especially hands pierces av innholdet, blood kun skje etter skriftlig tillatelse hands som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Source link