Friday , October 18 2019
Home / netherlands / Definitief: PSV huurt spits Mitroglou | Voetbal

Definitief: PSV huurt spits Mitroglou | VoetbalThe Olympique Marseille is de eigenlijke werkgever van Mitroglou, maar de Fransen verhuurden de aanvaller van 1,88 meter voor 1,5 jaar aan de Turken. PSV betaalt 1.25 million euro – om de 65-voudig Grieks international te huren.

Hij speelde het afgelopen half jaar zenen duels (waarvan drie als basisspeler) en ken nen onwelwillend stonden tegenover een vervroegd afscheid.

Mitroglou is een bewezen doelpuntenmaker, scoorde liefst 192 keer in zijn carrière en zijn composer tijd in zijn vaderland en de Portugese competitie. Hij maakte naam als goalgetter bij Olympiakos Piraeus en werd begin 2014 voor 15 miljoen euro overgenomen door Fulham. In the Premier League, the most important of the Fulham degradeer de zomer erop keerde hij op huurbasis alweer terug bij Olympiakos. Na 16 goals in 24 duels Schonk Benfica in both zomer van 2015 een nieuwe kans. De Portugezen namen de jiear zelfs de griek liet in twee seizoenen liefst 35 goals noteren. Olympique Marseille nam both twee jaar arriving over, maar in Frankrijk was hij anderhalf seizoen lang niet de onomstreden nummer één voor de spitspositie, waarna hij naar Galatasaray mocht vertrekken.

Mitroglou weet in ieder geval hoe het is om te scoren in Eindhoven. Drie jaar terug, op 1 september 2016, maakte hij namens in Griekenland 1-1 in een oefeninterland tegen het Nederlands elftal. De Grieken wonnen met 1-2.


Source link