Tuesday , February 25 2020
Home / bulgaria / Tennisиципас в нов опит за първа победа над Медведев (превю): TennisKafe

Tennisиципас в нов опит за първа победа над Медведев (превю): TennisKafeПървият мач от група „Андре Агаси“ в Лондон е между две от най-силно изявените лица на новото поколение – Даниил Медветседет

Циципас направи своя пробив в турнирите от Големия шлем през януари, когато се класира за полуфинал на Australian Open, но предстоящият му съперник изведе новата генерация до още по-големи висини с финала си на US Open.

Руснакът изигра мечтано „американско лято“, а впоследствие пренесе формата си и в следващите турнири, стигайки до шест поредн. Благодарение на силните си представяния през сезона двамата със Стефанос са сред дебютантите на тазгодишната надпревара в Лондон.

Медведев и Циципас имат история помежду си. Световният №4 води с категоричното 5-0 в директните им сблъсъци, но младият грък успя да му предостави сериозна битка и в двете просто В Монте Карло Даниил се наложи с 6-2 1-6 6-4, а в Шанхай – със 7-6 (5) 7-5.

Medvedev Tsitsipas

След двубоя им в Китай Циципас сподели:

К Ако трябва да съм честен, днес се чувствах добре и усещах, че мога да спечеля мача. Днес ми бе по-комфортно на корта срещу него спрямо предишните ни сблъсъци. “

„Не знам дали ще успея да го победя в следващия ни мач или след два. ,Нам обаче, че ще дойде време, в което ще получа възможности и ще спечеля срещу него. Не знам кога ще дойде. Може да е след две, три, четири, пет, шест години, не знам, но в даден момент ще дойде. “

Съперничеството между двамата живее и извън корта. Напомняме, че напрежението между двамата ескалира миналата година на Мастърс турнира в Маями, когато размениха думи на мрежата.

По време на двубоя те се изнервиха с дълги паузи, при които първо Медведев се прибра в съблекалнята, а после същото стортътун мен. След като руснакът победи, стана напечено на мрежата, когато гръцката звезда отправи реплика, с която провокира опонента си.

Daniil-medvedev-speaks-about-hot-controversy-with-stefanoste-tsitsipas

„Каза ми боклучив руснак, това нормално ли е? Той е едно малко дете, което не може да води битка “, каза Медведев за Циципас след двубоя.

По-късно Стефанос се извини, но след Шанхай отправи нов „удар“ по опонента си, наричайки стила му „скучен“:

„Не искам да съм груб, но е скучно. Просто скучно. Такава скука, че направо не знам “, откровен бе Стефанос.

Медведев не му остана длъжен:

„Ще кажа само едно нещо: трудно ми е да го приема сериозно след интервюто му в Шанхай, в което разказа как са празнада как са празнуд Цитирам: той сподели, че е бил принуден да пие там и това е било „отвратително“. Добре, това е добре. Най-важното: „Мамо, чуй, беше отвратително! Мога да ти пратя видео. “Това е абсурдно. Повече не мога да го приемам сериозно. “

Така двамата се изправят днес в шестия си сблъсък, който вече има от пререканията им отвъд тениса. На корта пък ще можем да наблюдаваме два коренно различни стила, изправени един срещу друг. Начален час: 16:00 ч.

I tenniskafe.co


Source link