Thursday , December 5 2019
Home / bulgaria / България | Ръководството на Националната галерия се обясни за откриване на изложба, предизвикала недоволство

България | Ръководството на Националната галерия се обясни за откриване на изложба, предизвикала недоволствоРъководството на Националната галерия се обясни за откриване на изложба, предизвикала недоволство

© Веселин Николов

Приемът можеше да е много по-гигантски и пищен, но не беше такъв "- така и.д. директор на Националната художествена галерия Яра Бубнова защити пред журналисти състоялия се в неделя в залите на националния музей" Двореца "коктейл по повод откриването на изложбата "Сърцевина" на художничката Ода еон.

Събитието е повод за критики във "Фейсбук" защото от публикувани, но вече изтрити, снимки и видеоклипове се вижда, че в основната бална зала са разположени две маси, а върху тях нарязани колбаси, които са оформени като тела на две русалки. На масите са седнали известни публични лица, които се хранят.

По тази причина днес Бурбова, заедно с Надежда Джакова, която е куратор на изложбата, дадоха На нея те обясниха, че в двореца са се състояли и други "по-пищни" коктейли, като в случая събитието имало характер на пърформънс и замисъл, който е свързан с темата на изложбата, но останал неразбран от хората. По думите на Бубнова коктейлът е бил "Вечеря – натюрморт", като идеята била на Ода мон.

Ръководството на Националната галерия се обясни за откриване на изложба, предизвикала недоволство

© Веселин Николов

В ретроспективната изложба "Сърцевина" са включени над 50 картини на Ода трон. Те представят една "Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т ст о Т Т ия Т п Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Т Идеята е предадена чрез изображения на човешки тела в неестествени физически състояния и прелива пи форми.

По думите на Бурбова пък необичайният коктейл в имал за вж П П П П П П П П П оо Поо, П к П Поооо оч коо, оно П к На него били поканени 100 гости, посочени от художничката, голяма част от които били вегетарианци и преживяването за тях било неприятно.

Ода овон е артистичния псевдоним на Михаела Дановска. Тя е родена в София през 1979 г., завършила е с отличие ,удожествената академия в Дюселдорф в класа на германския художник таорг Имендорф, пойто й дава псевдонима, под който твори днес. През 2007 г. заминава за Париж, където живее и работи вече 11 години.

През миналата година тя пише до Националната художествена галерия, за да организира изложба. За целта изпратила каталози със свои творби, които и.д. .На Бубнова описа като "великолепни". Посочи Бубнова, посочи Бубнова.


Source link